Liga Nationala

Oltchim Rm. Vâlcea – „U” Jolidon Cluj-Napoca 29-24 (15-13)

Oltchim Rm. Vâlcea – „U” Jolidon Cluj-Napoca 29-24 (15-13)

 Bădulescu le-a insuflat fetelor ambiţia de altădată 

Primul meci pe care handbalistele de la Oltchim l-au disputat în 2006 a avut loc în Sala „Traian”, în faţa unui public parcă mai numeros decât altădată, care-a început din nou să vibreze alături de echipa vâlceană, la auzul veştilor că, din vară, gruparea condusă de Ioan Gavrilescu va redeveni ceea ce a fost odată. Cu „U” Jolidon Cluj-Napoca – o trupă bine închegată, cu un parcurs excelent în turul campionatului – vâlcencele, pregătite de Cornel Bădulescu, au condus ostilităţile încă din minutul 4, având la un moment dat chiar un avantaj confortabil de goluri (12-7). Până la urmă însă, finalul reprizei nu le-a fost deloc favorabil, iar ardelencele s-au apropiat până la 14-13, în minutul 28. Un ultim gol al Oltchim-ului a pus apoi punct primei părţi a jocului. După pauză, startul în trombă al oaspetelor ne-a surprins. Astfel, s-a făcut 15-15 în minutul 34. Mai mult decât atât, elevele lui Gheorghe Covaciu au preluat şi conducerea (17-16). Bădulescu a simţit că portarul Stăncuţa Guiu nu e-n formă maximă între buturi şi-a introdus-o din nou pe Ileana Bistriceanu, iar intervenţiile miraculoase ale acesteia au risipit temerile că elevele lui Gheorghe Covaciu vor produce vreo surpriză nedorită la Vâlcea. La 19-17 pentru Oltchim, publicul din sală a simţit momentul greu şi-a început să le aplaude pe favorite la scenă deschisă pentru eforturile lor. Semn că vâlcenii nu au uitat de echipa de handbal feminin, ci doar au suferit în tăcere cât timp aceasta nu s-a mai aflat pe val. Iar acum, ajuns la capătul răbdării, este gata să dea din nou totul pentru handbaliste. Mai mult decât în alte partide, a început să se vadă „mâna” lui Bădulescu, antrenorul care-a reuşit să le insufle elevelor sale ambiţia de altădată, iar directorul general al SC Oltchim SA, Constantin Roibu, aflat în tribună, în mod sigur a rămas impresionat de jocul din ce în ce mai spectaculos al echipei. Au marcat pentru Oltchim: Nicoleta Gâscă (10 goluri), Andreea Tâlvâc (4), Adina Meiroşu (3), Mihaela Răceală (3), Roxana Gheorghe (2), Alina Branişte (4), Oana Manea (2), Georgeta Năniţă Grigore (1). De la clujence, cele mai multe goluri le-a înscris Mihaela Senocico (9).

 Doar două eliminări

Chiar dacă s-a jucat aprig, meciul Oltchim – Jolidon a fost „cuminte” până în minutul 52, atunci când s-a consemnat prima eliminare, dintr-un motiv ilar: la oaspete au „aterizat” pe teren vreo 8 jucătoare, caz în care regulamentul precizează pedepsirea echipei care-a greşit în acest fel. În finalul meciului, am consemnat şi-o eliminare în tabăra vâlceană: Adina Meiroşu. Altfel, din păcate, arbitrajul slab al piteştenilor Barbu şi Nica a creat în dese rânduri confuzii şi-a nemulţumit ambele echipe.

Bădulescu a apreciat eforturile jucătoarelor revenite după accidentări

 „Ultimele meciuri pe care le-am jucat au fost din ce în ce mai bune, echipa e-n creştere, mai ales că au revenit şi jucătoarele accidentate! Din păcate, şi în acest meci am avut momente bune şi foarte bune, dar şi de slăbiciune, care trebuie eliminate în partidele următoare”, a spus Cornel Bădulescu la conferinţa de presă ce a urmat întâlnirii cu „U” Jolidon Cluj-Napoca. Apoi, antrenorul Oltchim-ului nu a uitat să amintească faptul că Roxana Gheorghe şi Oana Manea au disputat abia primul lor joc oficial din acest sezon, după ce au fost indisponibile o perioadă îndelungată de timp. „A fost primul joc oficial din acest an al Roxanei Gheorghe şi al Oanei Manea, iar eu de ambele sunt mulţumit cum au evoluat. Ca şi de Adina Meiroşu, de asemenea, o jucătoare care atunci când am venit la Vâlcea nici nu prea juca, după ce a fost accidentată mult timp. Acum, Adina Meiroşu este, fără îndoială, un pariu câştigat!”. Ulterior, încercând să găsească o explicaţie pentru numeroasele accidentări care-au măcinat echipa vâlceană, Bădulescu a spus: „Angajamentul fizic este cu mult peste ce se juca în urmă cu 10-15 ani. Uzura şi densitatea de meciuri pe care o jucătoare trebuie să le dispute, atât la echipa de club, cât şi la naţională, este mai mare decât în trecut. De exemplu, noi, în ianuarie avem 6 meciuri, în februarie tot 6… Apoi, poate că şi constituţia jucătoarelor, şi ereditatea îşi spun cuvântul. Fiind şi o generaţie care s-a născut cu puţin până în 1989, poate că şi calitatea alimentaţiei ar putea fi o cauză a lipsei de rezistenţă. În ceea ce priveşte densitatea de meciuri, un exemplu clar îl găsim în cazul Adinei Meiroşu, care juca în acelaşi timp la lotul naţional de junioare, la cel de tineret, la cel de senioare şi la Oltchim!”. În acest ritm, până la o accidentare, ce s-a dovedit până la urmă foarte gravă, n-a mai trecut mult timp. „Mie personal nu mi-au fost stabilite obiective. Eu nu simt nici o presiune, din nici o parte. Caut să-mi fac doar treaba cât mai bine”, a mai afirmat tehnicianul vâlcean, care nu vede atât de important ca Oltchim-ul să aibă un lider de echipă. „Aceste fete trebuie să aibă mai multă încredere în ele, noi să le fim alături şi sunt convins că vor juca mai bine!”.

 Conferinţă de presă cu handbaliste

Adina Meiroşu şi căpitanul Roxana Gheorghe au reprezentat surprizele întâlnirii cu mass-media organizată după partida cu echipa din Cluj-Napoca. Chestionată în legătură cu intenţiile conducerii clubului de a întări echipa, Adina Meiroşu a spus: „Atâta timp cât suntem aici trebuie să ne facem treaba. E foarte bine că mai vin jucătoare, dar noi ştim că trebuie să ne facem treaba până atunci”. Tot astfel, căpitanul echipei vâlcene, Roxana Gheorghe, după ce a mărturisit că se gândeşte încă la echipa naţională, a afirmat: „S-a văzut şi la acest joc că lucrurile au început să meargă din ce în ce mai bine”.    ( Nicolae CIUCESCU)

1

Rulmentul Braşov

10

10

0

0

301

206

20

2

Oltchim Rm. Vâlcea

10

8

1

1

267

224

17

3

HCM Roman

10

8

0

2

254

227

16

4

Silcotub Zalău

9

7

0

2

253

218

14

5

Tomis Constanţa

9

6

1

2

256

220

13

6

„U” Cluj-Napoca

10

5

2

3

269

267

12

7

Astral Poşta Câlnău

10

5

1

4

281

260

11

8

CSM Cetate Deva

10

3

3

4

266

248

9

9

HCM Baia Mare

10

3

3

4

246

244

9

10

Dunărea Brăila

10

3

2

5

244

247

8

11

Oţelul Galaţi

10

1

3

6

243

262

5

12

HCF Piatra Neamţ

10

1

0

9

266

319

2

13

CSM Sibiu

10

1

0

9

196

319

2

14

Rapid Bucureşti

10

0

0

10

224

292

0

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button