Acasă Liga I Steaua a zdrobit Nationalul

Steaua a zdrobit Nationalul

157
0

Steaua a zdrobit Naţionalul

Trupa antrenată de Cosmin Olăroiu a fost duminică în zi de graţie, rezolvând meciul cu „bancarii” încă din prima repriza, iar deznodământul acestei partide n-ar fi putut fi altul după ce formaţia antrenată de Jean Vlădoiu n-a reuşit să pericliteze mai deloc poarta apărată de Cernea, singurele emoţii pentru portarul stelist au fost produse din cauza unei erori a lui Dorin Goian în debutul jocului, însă doar atât. Steaua a început recitalul  golurilor în minutul 27, Paraschiv a centrat în faţa porţii şi Vasilică Cristocea a înscris nestingherit în poarta lui Sanev. De pe flancul stâng al Nationalului, acolo unde au evoluat cel mai experimentat fotbalist, Florentin Dumitru, a suferit cel mai mult. De acolo, Cristocea, respectiv Opriţa au centrat decisiv pentru francezul Thereau, care a înscris de doua ori în minutele 33, respectiv 42. După cele două goluri, în tribunele stadionului Ghencea suporterii au început să strige: „Allez, Thereau!”, iar atacantul stelist şi-a răsplatit fanii înscriind şi în ultimul minut al primei reprize. O triplă nesperată, poate, pentru francez, care a făcut cel mai bun joc al său în culorile roş-albastre, e drept, într-o partida în care adversarii n-au fost decât nişte jaloane de antrenament.
Şi în repriza secundă, jucătorii lui Olăroiu au continuat să-şi facă de cap, iar reintratul Mirel Rădoi a înscris pentru 5-0, din penalti. Scorul final, 6-0, a fost stabilit de Stelian Stancu, în minutele de prelungire.  

A revenit Mirel Rădoi!

După ce a fost operat la genunchi, Mirel Rădoi a ratat nu mai puţin de 25 de meciuri oficiale în campionat, Cupa României şi Liga Campionilor. Ultima partidă oficială al lui Rădoi a fost cea de la Vaslui, când Steaua a învins cu 4-0, în ultima etapă a campionatului trecut, pe 7 iunie. Medicul italian, Nanni, l-a declarat pe Rădoi apt de joc abia vineri, după un control amănunţit la clinica din Bologna unde căpitanul stelist a fost operat pe 26 iulie de menisc. Doctorul care l-a avut în grijă pe stelist a vrut să vadă dacă românul a făcut la Bucureşti recuperarea ca şi cum ar fi rămas la Bologna şi s-a edificat. Înainte de meci, ieşirea lui Rădoi pe teren a fost întâmpinată cu entuziasm de spectatori prezenţi în Ghencea. În dreptul băncii de rezerve a dat autografe şi s-a fotografiat cu copiii de mingi. Mirel Rădoi a jucat din nou în tricoul Stelei într-un meci oficial, după o absenţă de 5 luni şi 5 zile. Acesta a reintrat duminică în echipa Stelei, reuşind să şi înscrie, din penalty. În minutul 81, Steaua a obţinut o lovitură de pedeapsă la intrarea fostului stelist Erik Lincar asupra lui Daniel Opriţa. Dică a luat mingea în braţe după care s-a uitat către banca de rezerve. Rădoi s-a ridicat de pe bancă şi s-a îndreptat către mijlocul terenului, moment în care publicul a explodat în urale. Staff-ul campioanei a insistat să se facă schimbare şi Rădoi a intrat în locul lui Paraschiv. Imediat după intrarea în teren, Rădoi a luat banderola de căpitan şi s-a îndreptat către Dică, oferindu-i această onoare, însă decarul stelist a refuzat-o şi i-a pus-o pe braţ lui Mirel. După acest moment destul de e,oţionant, Rădoi s-a îndreptat către minge, a aşezat-o atent după care a lovit-o cu piciorul drept, trimiţând-o în stânga sa. Portarul „bancar”, Eugen Nae a ghicit colţul, dar căpitanul Stelei a tras prea bine.

După meci, Cosmin Olăroiu a spus: „Faptul că Mirel a marcat la revenirea în echipă este o coincidenţă. Dacă nu intra acum, o făcea sigur la meciul cu Pandurii sau la cel cu Dinamo Kiev. Oricum, este un semn bun că a revenit cu gol. Este o conjuctură favorabilă pentru el, deşi nu este sută la sută pregătit."