Acasă Liga I STIRI – Liga I

STIRI – Liga I

109
0

ŞTIRI – Liga I

„Pietricica” mică răstoarnă Steaua mare

După ce, cu 4 zile în urmă juca pe cel mai mare şi galonat stadion din lume, Santiago Bernabeu, steliştii s-au ales pe stadionul de la poalele Pietricicăi doar cu un punct, şi asta cu noroc  pentru că nemţenii au avut patru ocazii uriaşe, însă, şi de data aceasta, portarul Cernea s-a dovedit a fi omul providenţial pentru trupa lui Olăroiu. Mai întâi, Doicaru a scăpat din marcajul fundaşilor centrali, însă a fost incomodat de Cernea, a intrat în unghi şi a irosit prima ocazie de gol a partidei. Replica nu a întârziat să apară şi roş- albaştrii s-au aruncat furibund înspre poarta Ceahlăului. În minutul 7, Paraschiv a fost lansat în adâncime, dar Prisacă a ieşit din poartă şi a reţinut din faţa stelistului, după care, trei minute mai târziu, Nicoliţă a trimis un şut-centrare din lovitură liberă, dar mingea a ajuns în braţele portarului nemţean. În minutul 30, Thereau a scăpat de adversarul direct, însă şutul său a fost reţinut de Prisacă. Repriza secundă a debutat tot cu jucătorii steliştii în prim-plan care au dorit cu ardoare să înscrie golul aducător de trei puncte. Însă ocazia meciului le-a aparţinut jucătorilor lui „Pinalti”. Armeanul Karamian a scăpat singur cu Cernea, însă nu a putut să îl învingă. Ratare incredibilă a gazdelor, care puteau da lovitura, însă Stajic a luftat, după care, în minutul 87, Doicaru a şutat în Cernea şi steliştii obţin un punct care nu îi ajută prea mult, distanţa dintre ei şi Dinamo fiind de 11 puncte.

CFR-ul a stopat supremaţia „câinilor”

După 13 etape în care a făcut legea, Dinamo a spus pas, Clujul italianului Bergodi oprind supremaţia dinamovistă. Ardelenii fiind cei care l-au oprit pe Mircea Rednic să obţină a 14 victorie consecutivă şi astfel să doboare recordul deţinut de Lucescu cu 18 ani în urmă. De ceea, de ce se temeau „câinii” nu au scăpat. CFR Cluj s-a dovedit a fi o piatră mult prea mare pentru bucureşteni. La Cluj, elevii lui Mircea Rednic au arătat ca o formaţie obosită. În minutul 21 clujenii au deschis scorul, Surdu marcând după o greşeală a lui Moţi. Însă, după numai două minute scorul a fost egal,1-1. Fundaşul Radu Ştefan marcând din interiorul careului mic. În ultimele 5 minute ale primei reprize dinamoviştii au irosit două ocazii. Mai întâi Cristea a şutat din interiorul careului, dar Stancioiu a reţinut, iar Ropotan a şutat slab pe lângă poarta clujeană. A doua repriză a început anost. Singurii care mai trezesc atmosfera fiind clujenii. În minutul 68, Surdu a marcat, dar Balaj a anulat golul la semnalizarea asistentului Marchiş pentru o poziţie inexistentă de ofsaid. Minutul 89, a pecetluit sentinţa pentru dinamovişti. Acelaşi Surdu a înscris după ce Gaev a respins mingea în lateral şi a adus prima înfrângere a câinilor în acest sezon. După meci, Catalin Munteanu a declarat ca nu e o tragedie că Dinamo a pierdut primele trei puncte în acest campionat şi că trebuie să se concentreze pe meciurile care urmează: „Am venit ca să ne facem treaba. Din păcate, de data aceasta nu ne-a ieşit. Mergem înainte. Nu trebuie să ne afecteze această înfrângere". Atacantul lui CFR Cluj, Adrian Anca, crede că principalul atu al echipei sale în victoria cu Dinamo a fost felul în care s-au mobilizat el şi coechipierii săi: „Am avut voinţă exemplară. Mobilizarea noastră mereu e mai mare când jucăm cu Dinamo, mi-aş dori să fie la fel şi cu Steaua şi Rapid." La conferinţa de presă, Mircea Rednic a spus că se consideră principalul vinovat pentru înfrângerea suferită de echipa sa în faţa lui CFR Cluj. Antrenorul „câinilor” era extrem de afectat după prima înfrângere suferită într-un meci oficial de când a fost numit pe banca roş-albilor. „Sunt principalul vinovat de acest eşec. Am greşit nu numai formula de start, cât şi schimbările. Echipa nu a intrat în joc, iar CFR-ul a dominat pe Dinamo la toate capitolele!"

Ştefan Stoica, Mourinho din Bănie

Sub comanda lui Ştefan Stoica, Universitatea a renăscut la propriu, iar rezultatele din ultima perioadă i-a făcut pe fanii alb-albaştrilor să-l numească pe Stoica, Murionho din Bănie. Şi la Petroşani ninsoarea şi temperatura –5 grade nu i-a speriat pe olteni, cu toate că petroşenenii începuseră hotărâţi să marcheze primul gol după o secetă de sase etape. În primul sfert de oră al meciului, Gărgălie a alunecat pe terenul îngheţat, mingea a ajuns la Găldean, acesta a tras puternic din interiorul careului, dar Bornescu a scos miraculos. Oltenii au dat impresia că se lasă dominaţi deliberat până spre finalul reprizei, când Dina a dat trezirea în tabăra Universităţii cu un şut de la 25 de metri puţin pe lângă poarta „minerilor”. Câteva minute mai târziu, Pârvu a scăpat singur cu Mulţescu, dar, în locul unui şut în forţă, a preferat un lob, rămas fără rezultat. În minutul 45, acelaşi Lucian Pârvu l-a driblat de portarul Mulţescu, însă a intrat în unghi, lăsând scorul alb la pauză.

Repriza secunda a debutat tot cu „minerii” în prim-plan, dar Ciprian Petre, rămas singur cu Bornescu nu l-a putut învinge. În minutul 55, tinerii jucători ai Craiovei au construit faza meciului: Pârvu a luat o acţiune pe cont propriu pe partea dreaptă a terenului, a pasat în spate şi Velcovici a şutat puternic la colţul lung, fără speranţe pentru Mulţescu. Şi după marcarea golului, Craiova nu s-a oprit şi în minutul 79, Lucian Pârvu a înscris un gol cu o execuţie a la Van Nistelrooy, lob peste Mulţescu, scorul devenind 2-0. Echipa patronată de Alin Simota a dat semne de revenire, prin reuşita lui Drida, dar după înfrângerea de duminică s-a afundat şi mai mult în zona retrogradării. 

Radu Voicescu