Acasă Liga I STIRI – Liga I

STIRI – Liga I

109
0

ŞTIRI – Liga I

Galacticii i-au readus cu picioarele pe pământ

Meciul  pe care l-am aşteptat atâţia ani, s-a realizat. Peste România, însă, după meci, s-a lăsat o linişte apăsătoare. Asta e viaţa de microbist. Una caldă, alta rece. Pe o vreme care nu depăşea 15 grade, mii de suporteri au dorit să asiste la o victorie a favoriţilor. Momentul intrării fotbaliştilor a descătuşat bucuria suporterilor. Italianul Roberto Rosetti fluieră startul unei partide pe care o Românie o aşteaptă. Steliştii au un debut de meci furtunos. Corner pentru aceştia. Boştină bate la colţul scurt, Paraschiv reia pe lângă poartă în minutul 2. Minutul 9 a însemnat deschiderea balului pentru iberici. Real Madrid obţine un corner. Guti execută excelent în careu şi, nemarcat, Ramos se înalţă şi înscrie imparabil cu capul. În minutul 33, Realul combină în marginea careului stelist, Van Nistelrooy şutează din 12 metri, Carlos respinge în faţă, dar acolo era Raul, care înscrie pentru 0-2. Până la final steliştii încearcă să reducă din rezultat, însă puţine şanse în faţa galacticilor. Repriza secundă a debutat cu golul lui Robinho care înscrie cu un şut de pe partea stângă a lui Carlor după ce mingea şi-a schimbat traiectoria lovindu-l pe Goian. În minutul  64, Thereau recentrează în careu, iar din patru metri, Vali Badea nu are cum să rateze şi înscrie golul de onoare al Stelei, scorul devenind 1-3. Însă, Van Nistelrooy n-a fost de acord cu acest rezultat, şi cu câteva minute înainte de final, pătrunde de unul singur în careul stelist şi, talonat fiind de Goian, îl vede pe Carlos ieşit şi atacantul Realului saltă mingea peste amândoi, stabilind scorul final, 1-4 şi deja gândurile noastre se îndreaptă către Cupa UEFA.

Radu Voicescu

Gigi Becali sare la gâtul jucătorilor şi antrenorului

Marţi, în Ghencea, Gigi Becali a ascultat imnul Champions League  cu ochii închişi şi stând în picioare. A lăsat capul în pământ la fiecare gol al madrilenilor, iar la reuşita lui Badea a fost probabil singurul om prezent pe stadion care nu s-a ridicat de pe scaun şi nu s-a bucurat. La finalul meciului cu Real, a ieşit din stadion la aproximativ 30 de minute după ultimul fluier al întâlnirii declarând: „Am suportat cea mai mare ruşine de când sunt în fotbal. Mi-e ruşine de toţi.
„Klemi Saban este un jucător de liga a doua de la noi şi nu are ce căuta la o echipă de talia Stelei, iar Carlos a fost din nou penibil. Steaua trebuie să cumpere neapărat un portar dacă vrea cu adevărat performanţă", a spus Mitică de la Ligă. Este bine ştiut faptul că, pentru aducerea celor doi, Steaua a plătit aproape un milion de euro, însuşi patronul Gigi Becali admiţînd miercuri că s-a păcălit cu cei doi. Responsabilitatea pentru aceste transferuri în acest an sunt managerul general Mihai Stoica şi antrenorul Cosmin Olăroiu.

Dinamo îl vrea pe Lobonţ

După gafele portughezului Carlos, surse din anturajul oficialilor stelişti au spus că se doreşte aducerea în Ghencea portarului de la Fiorentina, Bogdan Lobonţ. Însă, pe filiera Lobonţ a intrat în acest moment şi Dinamo Bucureşti.  „Cîinii" au o mare siguranţă în apărare, însă postul de portar nu e unul care să-l mulţumească pe antrenorul Mircea Rednic. Matache a fost nesigur în câteva partide, Gaev nu este constant, iar Moss n-a mai apărat de două luni într-un meci oficial. Dinamoviştii încearcă să dea o dublă lovitură, şi fotbalistic, şi de imagine prin readucerea lui Bogdan Lobonţ în Ştefan cel Mare, acesta mai evoluând în tricoul roş-alb în ediţia 2001-2002, cucerind titlul cu Dinamo. Se pare că oficialii din Ştefan cel Mare l-au contactat deja pe actualul portar al Fiorentinei, în încercarea de a afla dacă ar fi dispus să se întoarcă în ţară. Se pare că Loby n-a oferit nici un răspuns concret, însă a părut dispus să se gândească. „Câinii” l-ar dori sub formă de împrumut pe goal-keeper încă din iarnă, urmând ca la finalul campionatului să aibă prima opţiune de cumpărare. Eventuala calificare în Ligă le-ar aduce dinamoviştilor cel puţin 6 milioane de euro şi şefii dinamovişti vor să-şi întărească lotul.

Simota şi-a ameninţat jucătorii că le rupe picioarele

Conform contidianului „Gazeta Sporturilor”, la finalul meciului pierdut cu Pandurii, patronul Alin Simota, a intrat în vestiarul echipei sale alături de bodyguarzii săi şi le-a spus jucătorilor că le rupe picioarele. „O asemenea penibilitate de meci n-am văzut în viaţa mea. M-am simţit ca un rahat!", comenta Alin Simota. Sub protecţia anonimatului, un fotbalist a povestit că Simota, însoţit de gărzile sale de corp, a intrat în vestiar, a închis uşa şi a trecut la ameninţări: „Vă bateţi joc de mine?! Să nu credeţi că vă merge! Dacă nu începeţi să adunaţi puncte vă rup picioarele şi să nu vă faceţi speranţe că scăpaţi. Vă găsesc pe oriunde vă duceţi!". „Nu e la prima tentativă de intimidare. S-a ţinut de trucuri din astea şi când eram în Divizia B. Aşteptăm să terminăm contractele şi să plecăm. Nu vrem să ne punem în pericol familiile", au mărturisit speriaţi jucătorii. "În viaţa mea n-am păţit aşa! Am jucat la toate nivelurile, dar nu am trăit o asemenea experienţă. N-o să mai vină nimeni la echipa asta", a comentat un alt fotbalist.
Însă, Alin Simota a negat acest incident, spunând că doar le-a reproşat jucătorilor delăsarea din teren. „E o aberaţie ce se spune. Am discutat cu ei şi le-am zis că dacă au venit la furat, mai bine să plece. Pentru că ei păcălesc fotbalul şi îmi scot banii din buzunar. Noi nu ne ocupăm cu lucruri din astea. Probabil au vorbit cu suporterii, care nu sunt deloc liniştiţi. Nu ştiu cu cine au discutat ei, dar eu nu am un asemenea comportament. Să fie speriaţi de jocul lor, aşa cum am rămas eu când am văzut ce fac în teren. Îi aştept pe câţiva, care nu au o atitudine corespunzătoare, şi, dacă nu confirmă, să vină la club să le dau dezlegare şi jucăm cu copiii", a încheiat patronul Simota.