Diverse

Arbitrii au decis: Cupa, la Brasov!

CS Oltchim a fost la doar două secunde de Cupa României

 

Arbitrii au decis: Cupa, la Braşov!

 

Vâlcenii din Ardeal au luat trofeul

* Rulmentul Braşov s-a impus în prelungiri

În faţa a peste 2000 de suporteri, în Sala Transilvania din Sibiu, s-a disputat finala Cupei României la handbal feminin între Rulmentul Braşov şi Oltchim Rm. Vâlcea. Trupa antrenată de Cornel Bădulescu a surprins adversarele şi se părea că fetele noastre nu vor avea nici o problemă în a-şi adjudeca trofeul, însă finalul primei reprize arăta altceva. De la scorul de 9-7 pentru Oltchim, braşovencele au izbutit o spectaculoasă răsturnare de rezultat şi au intrat la pauză cu un avans de cinci goluri: 15-10. Nimeni nu bănuia şi nu credea minunea pe care vâlcencele erau pe cale să o realizeze în partea a doua a întâlnirii. Mai întâi s-au apropiat pas cu pas, au redus din diferenţă şi, când galeria braşoveană a fost redusă la tăcere, s-a restabilit egalitatea, 19-19, iar Oltchim a trecut în avantaj, conducând cu 24-22 când mai erau doar două minute de joc. Nu trebuie însă omis faptul că aproape la fiecare gol marcat de vâlcence, la poarta noastră arbitri dictau lovituri de la şapte metri aproape la fiecare atac al braşovencelor. Au izbutit astfel să le ţină aproape pe jucătoarele antrenate de Mariana Târcă, iar cu un minut înainte de final Rulmentul a marcat pentru 24-23. Vâlcencele au pornit atacul, s-au şi grăbit, s-au precipitat, tehnicienii vâlceni spun că trebuia dat chiar un fault în favoarea echipei Oltchim, însă braşovencele, cu 10 secunde înainte de final au intrat în posesia mingii. Nici o jucătoare de-a noastră n-a faultat unde trebuie, la centrul terenului, iar arbitrii au văzut că trebuie să dicteze încă o aruncare de la 7 metri pentru Rulmentul. Mai erau două secunde… Tivadar a marcat şi meciul a fost trimis în prelungiri, nu înainte însă ca echipa noastră să rămână cu două jucătoare mai puţin pe teren. Un astfel de dezechilibru numeric a contat enorm, braşovencele s-au distanţat şi purtate pe sus de un public dezlănţuit au reuşit să câştige: 29-26. Poate că singura satisfacţie a noastră este aceea că la Braşov, acolo unde a ajuns Cupa României, se află şi vâlceni fericiţi: antrenorii Mariana Târcă şi Aurelian Roşca, directorul sportiv Sorin Târcă şi, în primul rând, sponsorul principal, Doru Florescu, patronul firmei vâlcene Urban. Felicitări învingătorilor, onoare învinşilor!

CS Oltchim a acuzat arbitrajul jalnic din finală

O ţară întreagă a fost în direct martora unei prestaţii jalnice a cavalerilor fluierului care-au condus finala Cupei României, graţie postului de televiziune TV Sport. Stark şi Ştefan şi-au făcut din plin mendrele pe seama echipei vâlcene, iar acest lucru nu putea rămâne fără urmări. Oficialii clubului Oltchim au anunţat deja că au trimis pe adresa FR Handbal un memoriu detaliat în care au incriminat maniera tendenţioasă de arbitraj. Cu acest lucru a fost de acord şi antrenorul Cornel Bădulescu, acuzat pe nedrept că nu a ştiut să gestioneze cum se cuvine finalului meciului. „Am revăzut şi eu meciul de la Sibiu şi am ajuns la concluzia că arbitrii au influenţat clar rezultatul final. Tocmai de aceea, clubul Oltchim a şi depus un memoriu la federaţie în care au fost incriminate mai multe faze litigioase. Am găsit în total vreo 15 greşeli, numai în timpul regulamentar. În mod cert că nu se mai poate schimba ceva referitor la soarta partidei”, a răbufnit Bădulescu.

 

Bădulescu: „În ultimele secunde, Elisei a fost oprită neregulamentar de Avădanii!”

„Ceea ce s-a petrecut cu 7-8 secunde înainte de final, la faza creată de Elisei, se poate numi fără teama de a greşi, cea mai mare greşeală pe care arbitrii au făcut-o, care-a dus inclusiv la vicierea rezultatului final. Era simplu de judecat acea fază de arbitri, pentru că Elena Avădanii se afla atunci cu două picioare în semicerc. Să nu zicem că a fost chiar 7 metri, deşi era totuşi mai plauzibil, dar în nici un caz nu putea fi vorba de semicerc la Elisei. Probabil că alta ar fi fost soarta partidei dacă nu ar fi existat greşelile arbitrilor. După time-out-ul meu din ultimul minut, poate că şi jucătoarele noastre nu au gestionat suficient de bine finalul meciului, dar totuşi puteam câştiga. Braşovul nu ar fi avut nimic de obiectat dacă totul s-ar fi terminat atunci, printr-o aruncare cel puţin de la 9 metri pentru faultul la Elisei, pentru că aşa era normal. În prelungiri însă, la noi totul s-a rupt, am început în doar patru jucătoare de câmp, iar ele s-au detaşat. În general, se ştie că echipa care egalează pe final stă mai bine şi din punct de vedere psihic. Şi de obicei câştigă! Am fost foarte aproape să luăm trofeul şi pe nedrept nu ne-am îndeplinit acest obiectiv!”, a adăugat Bădulescu.

 

Cavalerii fluierului ne-au fost adesea potrivnici

Mai mult decât atât, tehnicianul Oltchim-ului a lărgit aria meciurilor în care echipa pe care-o antrenează a fost dezavantajată net de arbitri în acest sezon. „E suficient să dau exemplul unui singur cuplu de arbitri, Harabagiu şi Stănescu. În timp ce noi am pierdut trei meciuri cu aceşti arbitri la centru, Rulmentul a câştigat trei partide importante în acest campionat cu aceiaşi cavaleri ai fluierului. Dacă arbitrii nu ar fi influenţat într-atât de mult evoluţia noastră, poate că ar fi existat şi o luptă mai deschisă la titlu. Poate că erau atunci trei echipe în cursă, Oltchim, Rulmentul, Zalăul. Totuşi, nu trebuie să punem totul pe seama arbitrajului, dar a fost unul din factorii importanţi care-au decis soarta campionatului, cu mult înainte de a se încheia”, a concluzionat antrenorul vâlcencelor.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button