Acasă Social 4.000 de măşti de protecţie, în primă fază, pentru familiile din Băbeni

4.000 de măşti de protecţie, în primă fază, pentru familiile din Băbeni

47
0

Primăria Oraşului Băbeni a făcut câteva anunţuri importante. Printre altele, reprezentanţii instituţiei au transmis că, prin Hotărârea nr. 5/8.02.2020 a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, s-a stabilit un set de măsuri pentru prevenirea infectărilor cu COVID-19.

„În primă fază, se vor achiziţiona şi distribui 4.000 de măşti de protecţie din bumbac, refolosibile. Fiecare familie din Băbeni va primi câte una pentru persoana care va merge să cumpere alimente, medicamente ori să rezolve alte probleme. Sper ca, pe parcurs, să se deblocheze fondurile pe care le aşteptăm şi să putem face mai mult, dar momentan, aşa cum ştiţi, repartizarea de fonduri făcută de CJV a fost contestată de Prefectură, iar pe de altă parte sunt probleme şi cu încasarea taxelor şi a impozitelor. Este o situaţie dificilă, însă, sper să o depăşim cât mai repede”, a precizat primarul Bogdan Ştefan.

Edilul a adăugat că măşti de protecţie vor primi şi angajaţii primăriei, iar cele aproximativ 260 de persoane vârstnice sau cu handicap din oraş vor continua să primească ajutor. „În această perioadă, am continuat şi dezinfecţia străzilor, a scărilor de blocuri, spaţiilor publice, intrărilor în instituţii, spaţii comerciale ş.a.m.d.. După Paşti, vom continua lucrările în zona Tătărani, unde realizăm rigole şi schimbăm conductele de apă, parcările la blocuri, şanţurile şi podurile la Valea Mare, pentru care am făcut Studiul de fezabilitate. În ceea ce priveşte asfaltarea drumurilor, pot să vă spun că, în ultima vreme, am modernizat 3 kilometri la Români, iar investiţia continuă. Urmează Unirii – Uzinei şi prelungirea reţelei electrice, pe 2,7 km. în zona Bonciu – Uziuna Mecanică”, a completat primarul Bogdan Ştefan.