SPORT

Superliga

ANUNTURI

Prima Pagina

REDACTIA

Director:
Eduard DULĂCIOIU
(0741-312.104)
Redactor-şef:
Nicolae CIUCESCU
(0744-215.457)
Redactori:
Simona SIMA
(0741-202.825)
Lucian CORNECI
(0751-647.136)
Victor DOBRIŢOIU
Diana DIRINEA
Vlad Valimareanu
Colaboratori:
Marian Ioja;
Laurenţiu Sima;
Daniel Rohatinovici;
Emil Preda;
Dănuţ Omeag
Membri fondatori:
Dumitru LOVIN
Florin Remus MĂNOIU
Eduard DULĂCIOIU
Romulus DUMITRU

ABONAMENTE

Preturi Abonamente:
120 RON / an
60 RON / 6 luni
Pentru abonamente, va puteti adresa reprezentantului CN Posta Romana care livreaza corespondenta la adresa la care doriti sa primiti ziarul nostru sau intrand in contact cu unul dintre angajatii publicatiei noastre.

ATENTIE

Responsabilitatea juridica pentru continutul comentariilor pe care le postati pe acest site va revine in totalitate. Colajele si fotografiile trucate, marcate cu "T", precum si textele care le insotesc, vor fi considerate pamflete.

„Tricolorele” au triumfat la Trofeul Carpaţi

09.10.2012 • DiverseComments Off

Între 4 şi 7 octombrie, s-a desfăşurat la Oradea, o nouă ediţie a Trofeului Carpaţi la handbal feminin. Invitate să participe la acest turneu au fost selecţionatele Ucrainei şu Ungariei, care au acceptat să intre în competiţie cu prima reprezentativă a României, dar şi cu o a doua selecţionată a ţării noaste. Fiecare echipă a avut asigurate câte trei meciuri.
În primele partide, lucrurile au mers bine pentru selecţionata A condusă de Gheorghe Tadici. Aceasta a reuşit să câştige atât prima întâlnire, cu handbalistele care au făcut parte din lotul lărgit al României, cât şi pe cea de-a doua, cu Ucraina. România A – România B s-a încheiat la scorul de 37-25, iar România A – Ucraina la 31-22.
În prima partidă s-a evidenţiat handbalista Oltchim-ului, Adina Meiroşu, autoare a cinci goluri. De asemenea, o altă chimistă inclusă până la urmă în prima echipă a României, Eliza Buceschi, jucătoare împrumutată de Oltchim la gruparea din Baia Mare, a răsplătit şi ea încrederea selecţionerului prin cele patru reuşite ale sale. În acest meci, de fapt, aproape toate jucătoarele campioanei au fost la înălţime. Manea a înscris şi ea de patru ori, Băbeanu (handbalistă împrumutată de Oltchim la SCM Craiova) a punctat o dată, iar Curea de două ori. În poartă, România A s-a bazat pe Smedescu (lăsată de Oltchim să evolueze pentru echipa din Baia Mare), care a avut opt intervenţii, dar şi pe Tolnai şi Ungureanu, care au avut, de asemenea, o prestaţie în media echipei.
În cea de-a doua partidă, câştigată de România A în faţa Ucrainei, pe lista marcatoarele formaţiei tricolore s-au numărat doar două jucătoare care nu sunt sau nu au fost, recent, pe la Oltchim. Este vorba despre Paraschiv (4 goluri) şi Pintea (2 goluri). În rest, au punctat pentru prima reprezentativă a ţării noastre doar chimiste sau foste jucătoare ale campioanei. Poarta a fost apărată de Smedescu şi Ungureanu, iar victoria a fost adusă de jucătoare precum Melinda Geiger (8 goluri), Adina Meiroşu (6), Iulia Curea (5), Oana Manea (3), Clara Vădineanu (2), Dana Băbeanu (1). Graţie acestor două jocuri, România A a ajuns în finala competiţiei, alături de Ungaria, care a câştigat mai întâi meciul cu Ucraina, cu scorul de 30-25, iar apoi s-a impus în faţa selecţionatei B a României, cu scorul de 32-30.
În ultima partidă a turneului de la Oradea, selecţionata condusă de Gheorghe Tadici s-a impus în faţa Ungariei. Grobicz şi compania nu au reuşit să facă faţă jocului impus de românce şi au pierdut finala Trofeului Carpaţi cu scorul de 26-20. Tolnai s-a numărat în acest meci printre evidenţiate, dar şi Geiger, Manea sau Curea, care, împreună, au înscris 18 din cele 26 de goluri ale formaţiei „tricolore”. În acest meci au mai înscris Vădineanu (4 goluri), Paraschiv (3) şi Meiroşu (1).
În finala mică, România B a cedat în faţa Ucrainei şi a ocupat doar locul 4 la „Trofeul Carpaţi”, după cele trei insuccese. România B – Ucraina s-a încheiat la scorul de 27-20 pentru oaspete, cea mai bună jucătoare a formaţiei vizitatoare fiind Iulia Managarova, autoare a şase goluri. În ofensivă, jucătoarea Oltchim-ului a fost sprijinită de Shutska, dar şi de fosta chimistă, Anastasiia Pidpalova, care a marcat de cinci ori pentru trupa lui Leonid Ratner.

Oana Manea, cea mai bună jucătoare a turneului de la Oradea

La turneul de la Oradea, selecţionerul Gheorghe Tadici a mizat pe două loturi de jucătoare, formate din peste 30 de handbaliste. Atenţia a fost însă captată de cele care au făcut parte din prima „garnitură”. Între acestea, bineînţeles, s-au numărat şi cele patru jucătoare de la Oltchim convocate la Naţională, Ungureanu, Meiroşu, Curea şi Manea. Toate au reuşit să confirme aşteptările şi să câştige alături de prima reprezentativă „Trofeul Carpaţi”. Pivotului Oana Manea i-a revenit, însă, şi un premiu special. Aceasta a fost desemnată de organizatori drept cea mai bună handbalistă a turneului, în timp ce fosta jucătoare a Oltchim-ului, Talida Tolnai, a luat titlul pentru cel mai bun portar al întrecerii de la Oradea. Cea mai bună marcatoare de la Trofeul Carpaţi a fost Anita Gorbicz, liderul reprezentativei Ungariei, care a reuşit să înscrie pentru formaţia sa, în cele trei meciuri disputate, 19 goluri. În clasamentul golgheterelor, aceasta a fost urmată de Melinda Geiger (16 goluri) şi de extrema campioanei României, Iulia Managarova, care a evoluat pentru Ucraina, reprezentativă ce a ocupat locul 3 la Trofeul Carpaţi, după România A şi Ungaria, dar înaintea reprezentativei a doua a ţării noastre.

Managarova, Vaschuk şi Pidpalova s-au numărat printre adversarele româncelor

La Treofeul Carpaţi, printre alte jucătoare de valoare din handbalul european, de genul liderului formaţiei ungare, Anita Gorbicz, s-au regăsit şi câteva straniere care au evoluat sau care joacă încă pentru campioana României, CS Oltchim. Este vorba despre trei ucrainence. Iulia Managarova, handbalistă învoită de Oltchim să participe alături de reprezentativa Ucrainei la turneul de la Oradea, a reprezentat „motorul” echipei sale în jocul cu prima reprezentativă a României. Ea a înscris de nouă ori pentru Ucraina, dovedindu-şi încă o dată valoare, chiar dacă formaţia pe care a evoluat a pierdut în faţa României clar, cu scorul de 31-22. În acest meci, ca şi în celelalte două disputate la Trofeul Carpaţi, în lotul formaţiei Ucrainei s-au mai regăsit alte două handbaliste care au jucat pentru Oltchim. Este vorba despre Anastasiia Pidpalova, dar şi despre Olga Vaschuk. (S.S.)

Comments are closed.

 POLITICA

Arena pe Facebook

Publicitate

Parteneri