Acasă Superliga 18 jucători au răspuns convocărilor la Minerul Costeşti

18 jucători au răspuns convocărilor la Minerul Costeşti

435
0

Lidera Superligii vâlcene, Minerul Costeşti, şi-a reluat pregătirile săptămâna trecută. Toţi jucătorii au răspuns convocării. Sub comanda lui Marius Vlădoi şi Mihai Lungan se află 18 fotbalişti. Antrenamentele s-au desfăşurat în condiţii speciale.

”Toţi jucătorii au fost prezenţi la antrenamentele din prima săptămână de după această lungă perioadă de pauză. Unii au venit dimineaţa, alţii după-amiază, în grupuri de câte trei. Am stabilit nişte trasee de alergare, în afara oraşului. Mizăm pe reacomodarea la efort, pe pregătirea fizică. Săptămâna aceasta vom proceda la fel. Băieţii s-au comportat bine, au fost deschişi propunerilor noastre, s-au arătat dornici de mişcare, s-au implicat. Aşteptăm să vedem ce mesaje mai vin din partea autorităţilor şi în funcţie de acestea ne vom adapta şi noi din mers. Vrem să trecem treptat şi la antrenamentele tehnico-tactice, cu mingea, să ne dezmorţim mai bine. E o experienţă nouă, dar nu trecem numai noi prin aşa ceva, ci toată lumea. Important e să ne facem bine strategia, să fim pregătiţi pentru orice. E o perioadă mai dificilă, dar ne adaptăm. Sunt convins că va fi bine. Am văzut şi implicare din partea conducerii, iar asta nu poate decât să ne bucure. Viaţa merge înainte. Nu sunt motive de îngrijorare la Costeşti. Ne dorim doar să nu apară accidentări. Am început acest proiect în urmă cu doi ani. Ne-am propus, la început, formarea unei echipe competitive, iar în al doilea an, să atacăm promovarea în Liga a III-a. Am muncit mult şi vom duce acest proiect până la capăt. Când vrei să faci ceva, să reuşeşti, găseşti soluţii. Nu ne poate împiedica nimeni şi nimic să ne pregătim şi să luptăm pentru obiectivul pe care ni l-am propus. Nu e încă timpul să vorbim pe ce stadion vom juca. Dacă se va mai relua campionatul, vom avea două meciuri în deplasare şi unul acasă, cu Budeşti, iar barajul se va da pe teren neutru. Sunt variante pentru orice, dar până când nu e ceva sigur, nu are rost să vorbim”, a precizat Marius Vlădoi, antrenorul-jucător al viitoarei campioane din Superligă.

”Mi se pare absurd să fie interzise transferurile, dar să poţi să pierzi jucători”

Autorităţile au anunţat ridicarea unora dintre restricţii, însă în continuare există semne de întrebare asupra modului în care se pot desfăşura anumite activităţi. În sport, cel puţin, e ceaţă densă. Marius Vlădoi, antrenorul de la Costeşti, aşteaptă ca guvernanţii să lămurească lucrurile.

”Sunt multe incertitudini, anomalii. Poţi să faci spectacole cu 500 de spectatori, dar într-un stadion de 10.000 de locuri nu poţi să bagi 500 de spectatori!? Se anunţă că se vor putea organiza competiţii în aer liber, iar fotbaliştii din Liga I şi Liga a II-a (cei din play-off, care se luptă pentru promovare) sunt obligaţi să stea în cantonament. E totul în coadă de peşte. Vedem mai încolo ce se va mai întâmpla. E complicat. Îţi spune că poţi să joci, dar nu anunţă clar în ce condiţii. Se termină nişte contracte. Nu ştia nimeni anul trecut că sezonul se va întinde până în august. Unora dintre jucători le expiră contractele la 30 iunie. Ce faci în situaţia asta? Mi se pare absurd să interzici să se facă transferuri, dar să poţi pierde jucători. Nu ai cum să prelungeşti contractele automat. Nu poţi să obligi jucătorii să rămână după expirarea contractelor. Poate jucătorii respectivi au semnat cu alte echipe, iar la 1 iulie trebuie să se prezinte la noul club. Eu, ca şi echipă care am adus un jucător, de ce să-i permit să se mai pregătească încă o lună cu vechiul club, să joace nişte meciuri de baraj şi să rişte să se accidenteze? Nu ştiu cum se va proceda. E o situaţie grea, dar aşteptăm şi noi să vedem ce va fi, la fel ca toţi ceilalţi”, a mai declarat ”Ţeţe” Vlădoi. (S.S.)